Ontdek de fun van open einde speelgoed!

Als mama ben ik zelf erg enthousiast over open-ended (of open einde) speelgoed. Met een kleintje van twee jaar oud weet ik als geen ander hoe belangrijk het is om speelgoed te hebben dat niet alleen leuk is, maar ook de fantasie en creativiteit stimuleert.

Wat is open einde speelgoed?

Open einde speelgoed is als een bouwpakket zonder instructies. Denk aan blokken, zachte doeken, magnetische tegels, stapelstenen, houten latjes, … Van die dingen waarvan je denkt: "Wat ga ik hiermee doen?". Voor ouders zorgt het misschien voor vraagtekens, voor kindjes is het vooral ontdekking na ontdekking.

Waarom open einde speelgoed?

  1. Creativiteit stimuleren: Mijn kleine ontdekkingsreiziger heeft iets met open einde speelgoed. Die blokken die ik nooit begreep? Nou, hij maakt er een raket van. Het moedigt zijn creativiteit aan en ik zie hem intens nadenken.
  2. Speelgoed dat meegroeit: Een ander cool ding? Het groeit met hem mee. Wat vandaag een toren is, is morgen een parkeergarage voor speelgoedauto's. Geen limieten, geen regels.
  3. Duurzaam: Open einde speelgoed is meestal gemaakt van milieuvriendelijke materialen en het gaat langer mee dan de gemiddelde speelgoedtrend.


Connetix creative pack: meer dan 100 magnetische tegels. Hier te huur.

Tips voor ouders:

  1. Volg hun interesses: Mijn truc? Ik kijk naar wat mijn zoontje boeit. Als hij in een blokkenbui is, haal ik die tevoorschijn. Momenteel zijn het vooral auto's en stapelstenen, volgende week is het waarschijnlijk weer iets anders. Het verandert continu, maar dat maakt het leuk!
  2. Rotatie van fun: Ik gooi regelmatig nieuw open einde speelgoed in de mix. Het is alsof hij elke keer opnieuw een cadeautje krijgt. Door speelgoed tussentijds op te bergen of door het tijdelijk huren van speelgoed, kan je roteren zonder telkens opnieuw te moeten aankopen.
  3. Speel mee: Geloof me, het is net zo leuk voor ons als ouders. Het brengt ons dichter bij elkaar terwijl hij zijn eigen speelwereldje creëert. Eventjes de gedachten op nul. 

Dus, open einde speelgoed is niet alleen een slimme keuze; het is een nieuwe vorm van spelen. Ga voor uren speelplezier, creativiteit en een duurzaam avontuur met je kleintje! 

Op zoek naar open einde speelgoed om te huren? Bekijk hier de mogelijkheden. Koop je liever aan? Ook dat kan! Huur eerst en probeer al eens uit OF mail ons en koop meteen!

 


5 tips om de vroege ochtenden te overbruggen